Lasitusliike Varkaudessa pitkällä historialla

Varkauden Lasi- ja Peilihiomo on pitkän kokemuksen ja vankan asiantuntemuksen lasitusliike, joka on toiminut lasialalla jo 55 vuotta. Vuonna 1960 perustettu yrityksemme toimi ensin Rajakadun kaksikerroksisen puutalon kellarissa, josta siirryimme ensin osoitteeseen Vattuvuorenkatu 8 ja sen jälkeen vuonna 1965 osoitteeseen Relanderinkatu 94. Silloin rakensimme 1000mtoimitilat, joissa toimimme edelleen.

Keksinnöt

Yrityksemme historiaan kuuluu merkittäviä keksintöjä, jotka ovat lasitus- ja lasinmuokkausalalla käytössä yhä tänä päivänä.

Vuonna 1967 Paavo Karvinen (nykyinen toimitusjohtaja) sai patentin säteilysuojaimelle, jolla pystyy katsomaan hitsausvalokaarta vahingoittamatta silmiä.

Vuonna 1974 Paavo Karvinen kehitteli tekniikan, kuinka isoja 6 m x 3,21 m lasilevyjä kaadetaan ehjänä leikkuupöydälle: lasipinon alareunan tulee olla pöytätasossa tai muutaman cm sen alapuolella. Väliaineena oleva ilma hidastaa lasin kaatumista ja lasi pysyy ehjänä, kun alla on sileä taso. Patenttia ei myönnetty vedoten liian yksinkertaiseen toimenpiteeseen. Siihen asti hydrauliikalla nouseva pöytä ja imukupit olivat olleet apuna lasin saamiseksi pöydälle. Aikaisemmin oli kaadettu muutaman neliön laseja, muttei koskaan niin isoja kuin 6 m x 3,21 m. Karvinen todisti, ettei lasilevyn koolla ole merkitystä lasin pysymiseen ehyenä.

Nykyään lasin kaato on käytössä joka puolella maailmaa ja myös ilman hydrauliikkaa olevien lasipöytien myynti kasvoi huomattavasti Karvisen keksinnön ansiosta.

Suosittele meitä